TOLONG BERI TAHU

Share |

Penangan Air Oh Air...


Smlm mkn di cafe sekitar Gong Badak, Tganu.
Wife psn Mocca, sy psn Apple juice+limau kasturi+asamboi.. SEDAP...!
So, cari pnyer cari, jmpa jgk rsepi....thnks to Nuralisha@Melayu.com
ni haaaaa resepinyer. Katanye dia dpt resepi ni sbb ngintai. tu yang tau resepi ni.


Apple juice+limau kasturi+asamboi
2biji epal hijau
1 limau kasturi~nak lagi masam, tarukla dua
seketul asam boi (aku panggil asam masin jer)~pastikan yang betul2 masam, betul2 manis masin.

taruk dalam fruit juicer ~wajib~epal hijau tu smpi dapat jus.
then taruk jus asam limau tu~biji jangan taruk nanti tercekik.hehehe
taruk asamboi tu.
taruk ais secukup rasa
lepas tu apa lagi minumlaaaa...sedap nyerrrrrrrrrrrrrrr.!!!!

ohya kalo jus tu jadi kuning hitam, maksudnya jus tu mengalami pengoksidaan tu sebab jadi kuning hitam. mcm kalo makan aple kita tinggal mesti itamkan? sbb vit c dalam buah tu yang teroxidized.

ohya. toksah taruk GULA. sbb kalau pandai pilih asamboi tu, manis asam boi akan buat jus ni manis. sedap wooo dah try

jangan blend dengan kulit limau sbb nanti pahit.

apple kena guna fruit juicer baru rasa mcm secret resepi. kalo blend campur air, memang tak jadi.

3 comments:

  1. owoh, nk minum pn rase takut gini boh..x pe ke byk sgt campur ni? haha

    ReplyDelete
  2. CHECK IT OUT!! http://nicephonenumbers.blogspot.com/ SPREAD IT AROUND!! TELL UR FMLY AND FRENS!! BOOKMARK THIS LINK!! LINK MY BLOG PLEASEE

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...